Welcome to CMM

The CMM forum software was recently upgraded, some things may have changed and some things may be broken or not working. Please let me know by PM or on IRC if you have any problems using this forum.

Also, I've removed the skybox and shader links for now, the shader generator page was being abused and as we're moving towards a ue4 mapping base, they're redundant.

FPS Issue

Brushwork, patches and other issues
User avatar
xandaxs
Posts: 959
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm
Location: Oeiras, Portugal
Contact:

FPS Issue

Postby xandaxs » Fri Dec 21, 2012 1:35 am

Hey folks!
I know its been a while and it might seem kinda ungrateful to come here asking for help... But its worth a shot.

I'm having some FPS issue on my jump map. Not big but FPS wobble between 115 and 125, sometimes it even reaches 105 and such. The jump map only has 3 jumps do far, 3 big jumps but only 3, it's smaller than a regular jump map.
I've everything detailed except for the caulked brushes I made around each jump...

How it looks like in Radiant (no filter activated):
normal.jpg


When filtering detail brushes:
nodetail.jpg


When in-game I use r_showtris I can see though that the entire map is being rendered (with the exception of the start room because it is divided by a portal)

Shouldn't it be only rendering the structural surrounding brushes?
How can I fix this FPS issue?

I was trying to avoid manual hinting as I don't quite know how to make it properly yet.
Besides, a jump map shouldn't need hinting as long as you have z-shaped corridors between jumps to block visibility (which I do).

How can I solve this?
[12:25] <JohnnyEnglish> morning Nounou
[12:25] <JohnnyEnglish> wotcha doing?
[12:25] <Nounou> hello
[12:26] <Nounou> nothing much, i've nothing to do at work so
[12:26] <Nounou> modeling woman
[12:26] <JohnnyEnglish> woo
[12:26] <JohnnyEnglish> real women?
[12:26] <Nounou> realistic yes, on maya

Image

User avatar
Rayne
Site Admin
Posts: 624
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm

Re: FPS Issue

Postby Rayne » Fri Dec 21, 2012 2:42 pm

Check for leaks first.
It screws up the vis.

User avatar
ValkoVer
Posts: 176
Joined: Mon Aug 22, 2011 11:01 am
Location: Poland

Re: FPS Issue

Postby ValkoVer » Fri Dec 21, 2012 6:35 pm

You can't hint anything in straight room like this. Why water brush is cut into 2 parts? Whats r_speeds value?

User avatar
xandaxs
Posts: 959
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm
Location: Oeiras, Portugal
Contact:

Re: FPS Issue

Postby xandaxs » Sat Dec 22, 2012 2:05 pm

- Map has no leaks

- I isn't all straight, that was a jump... The maps looks like this:
Untitled.png


- The water brushes are actually split in 3 because I've a tunnel at the end that goes down and I need to split it because of it.... It shouldn't b causing any issue though should it?

- r_speeds is 0 (the default)
[12:25] <JohnnyEnglish> morning Nounou
[12:25] <JohnnyEnglish> wotcha doing?
[12:25] <Nounou> hello
[12:26] <Nounou> nothing much, i've nothing to do at work so
[12:26] <Nounou> modeling woman
[12:26] <JohnnyEnglish> woo
[12:26] <JohnnyEnglish> real women?
[12:26] <Nounou> realistic yes, on maya

Image


Return to “Brush / patches and other mesh”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron